Workout Week 20.–26.10.2014

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala treeningud.

20.–26.10.2014

Vahel lugejad imestavad, et kuidas mu emotsioonid nädala kokkuvõtetes päevade kaupa nii palju erinevad. Nipp on selles, et minu kokkuvõte valmib mitte pühapäeva õhtul, vaid ma kirjutan seda igapäevaselt või siis paari päeva tagant. Peaaegu igal õhtul võtan lahti Workout Week postituse, kirjutan oma muljed ära ja nii saabki kõik oluline siia kirja. Viimane kokkuvõte, pildid, tabelid jms lisandub pühapäeval. 🙂

Esmaspäeval tundsin suurt rõõmu, et sain teha kaks väga head trenni, mis muutsid tuju sada korda paremaks. Esmalt jooksime sisehallis 40 minutit. Mina otsustasin seda teha paljajalu (ehk sokkides), et proovida, mis tunne on, ja treenida pöialihaseid. 40 minutit sörkisin ära ja polnudki midagi väga viga. Mulle täitsa meeldis. Kerelihastele tegime harjutusi topispallidega ja päris palju planku ka. Hiljem läksin veel BodyPumpi, kus mul juba poole tunni peal vesi otsa sain, vaatamata sellele, et JJV-s jõin ära 600 ml vett ja siis panin uuesti 600 ml pudelisse, higi voolas ojadena ja korraks tekkis tunne, et suren vedelikupuudusesse ära. 😀 Ellu jäin. Mõnus trennipäev oli.

Teisipäeval oli puhkepäev ja käisin rullimas. Väga mõnus oli.

Sellist puhkeoleku pulssi nägin sellel nädalal. :)
Sellist puhkeoleku pulssi nägin sellel nädalal. 🙂

Kolmapäeval oli JJV. Jooksuosa otsustasin teha õues, sest terve päev olin Oeconomicumi akendest vaadanud sinist taevast, päikselist ilma ja tuhandet jooksjat möödumas. Ei tea, kas asi oli miinuskraadides, aga kell näitas naljakalt madalaid numbreid ja keskmine tuli 143 bpm. Väga hea! Jalalihaste osas tegime hüppenööri, seina ääres istumist, ühel jalal kükke, raskusega tõsteid tagareiele, väljaasteid, puusatõsteid, juurde ka planku. Võttis korralikult jalad läbi. Trenni lõpuks sörkisin veel natuke sisehallis paljajalu, ikka ja alati pöialihaste nimel.

Neljapäeva varahommikul külastasin taas YogaFunCi. Oli mõnus trenn nagu ikka, ainult et selles uues kavas on kätekõverduste lugu ikka päris raske ja enamik osalejatest teeb seal lihtsustatud versioone. 😀 Triitseps on mul ikka väga nõrk veel ja pean kõvasti selle kallal vaeva nägema.

Reedel tegin enne BodyPumpi väikse soojendusjooksu, esimese osa paljajalu ja ülejäänu tossudes. Hoidsin pulssi ikka 150 all ja üle minna eriti ei lasknud. Keskmine tuligi 150 lööki. Aga midagi VÄGA huvitavat on juhtunud: kui eelmisel nädalal jooksime 150 löögi juures tempoga 9 min per km, siis reedel jooksin sama pulsiga 7 min per km?! Say whaaaat? 😀 Kust see nüüd tuli? Mingi ajutine nähtus või kell valetab või ma tõesti arenen? Ei tea, vist ei valeta, sest BP-s on kõik pulsid tavapärased. Pump oli ka väga mõnus, biitsepsis motiveeris (loe: sundis) Maris mind esimeses osas 4,5+4,5 kg peale panema, ma kahtlesin küll, aga hakkama sain! 🙂 Lõpuseeriad tegin juba väiksema raskusega. Vot niimoodi peabki õige treener sind pushima.

Laupäeval käisin Reebok Fitness Festivalil ja panin terve päev täiega hullu. 😀 Kirjutan varsti pikemalt terve eraldi postituse sellest päevast.

Pühapäev oli puhkepäev. Eilsest hullust trennipäevast on kõige valusamad sääred. Kandu maha suruda on täiesti võimatu. Ei tea, miks pärast igasuguseid hüpetega trenne mul just sääred nii valusaks jäävad. Selg ja käed annavad ka tunda, lisaks veel tuharad ja kõhulihased. Eks homme saab paremini aru, mis täpselt valutab. 😀

Täna sain aga väga negatiivse üllatuse: Garmin ei võtnud lihtsalt pilti ette. Hommikul seoses talveajale üleminekuga kellaaega kontrollides läks ilusti käima, aga pärast ei midagi. 😦 Lihtsalt ei läinud sisse lülitades logoga ekraanist edasi. Proovisin nii, proovisin naa, aga lõpuks tuli teha täielik reset, mis tähendab seda, et kellast on kõik andmed kadunud: minu profiil, andmed, treeningajalugu jne. Väga tüütu ja aeganõudev oli kõike uuesti sisestada, aga mis mul üle jäi. Ajalugu ongi jäädavalt kellast kadunud; hea, et eile õhtul kella arvutiga ära syncisin. Igal juhul need igasugused Garmini “kalad” hakkavad mulle vahel juba närvidele käima: paar korda olen satelliitidega ühendumist pidanud ootama umbes 10 minutit (õues, lageda taeva all!), juba 2 nädalat ei ole kell sisemälusse salvestanud treeninguid (ainult arvutist sain neid vaadata) ja seda mitte sisselülitumist on varemgi ette tulnud. ANT+ USB ühendusega syncimise probleemidest ma üldse ei räägi… Funktsioonide poolest on 310XT väga korralik kell, aga kahjuks on komplektil kui tervikul muid häirivaid puudujääke.


Kokkuvõttes: 13,5 tundi (neto: 11 tundi ja 20 minutit)

20.–26.10.14

  • 5 tundi 10 minutit lihastrenni
  • 2 tundi 15 minutit kardiot
  • 2 tundi 5 minutit jooksu (16,7 km) 
  • 1 tund 50 minutit joogat
  • 2 tundi vahurullimist

Nädalaga jään taaskord rahule, trenni sai tehtud korralikult, puhatud sai korralikult (praktiliselt 3 päeva), trennid olid kvaliteetsed ja head ning eilse fitnessürituse võib lugeda kordaläinuks, sest see tõi tavapärasesse rutiini vaheldust ja põnevust. 🙂 Eriti rahul olen aga sellega, et pulsi ja tempo suhe jooksus hakkab tasapisi paranema. Normaalne koormus ja piisav puhkus peavad ju lõpuks minu kasuks tööle hakkama. Järgmise aasta eesmärke silmas pidades pean ma sellega kõvasti tegelema, laduma baasi ja saama oma tavapäraste jooksude pulsid madalamaks.

Nädala puhul jääb kripeldama, et jätkuvalt on varjusurmas ujumine ja rattasõit, aga mul lihtsalt pole praegu motivatsiooni nende aladega tegeleda. :/ Ei kisu iganädalaselt ei sadulasse ega basseini… Järgmisel suvel tahaks vähemalt ühe triatloni küll veel läbi teha, aga kuna sellel alal ma nagunii ajale ei võistle, siis ma arvan ja loodan, et piisab ka mu praegusest ujumisoskusest, mida vaikselt hoian, ning kevad-suvistest rattasõitudest. Praegu tahan rohkem tegeleda baasi ladumisega jooksus ning lihastrennidega. 

12 kommentaari “Workout Week 20.–26.10.2014

  1. Mul on samuti Garmini kell, täpsemalt Forerunner 110w. Kella olen nüüdseks omanud 14 kuud. Väga hästi töötas see kuskil 10 kuud. Viimasel ajal ootan vahepeal ikka üpris kaua GPSi leidmist, samas vahepeal sa vajutad nuppu ja kohe olemas. Aga mind ajab naerma see, et kui ma vaatan Garmin connectist oma map’i, kus ma siis jooksin, siis vahepeal ta näitab absurdsust. Alustan jooksu oma maja eest, aga ta näitab alguses üldse kohta, mis on minu majast oma 300 m eemal aiamaadel :’D. Seega olen natuke pettunud, sest ma ei saa ju õiget distantsi. Õnneks muidugi enam-vähem on õiget trajektoori näidanud. Muidu kas see GPSi leidmine peaks tõhusam olema, kui sa liigud ringi? Kui kohapeal oodata laadimist, siis läheb ikka kauem küll.
    Mul oli ühe korra nii, et kellal ei tulnud absoluutselt midagi ette. Panin laadima stepslisse, siis arvuti, siis käppisin kõik nupud läbi ja ei midagi. Lõpuks andsin alla ja jätsin kella seisma. Järgmine (ülejärgmine?) päev oli jooksma minek ning vaatasin kella.. Minu üllatuseks oli pilt ees ja kõik andmed alles. Isegi akut oli piisavalt. Seega pole aimugi mis tal viga oli, ehmatas korralikult ära küll.
    Igatahes seoses selle GPSi kaua otsimisega kustutasin mina kõik treeningud kellast ära ,kui olin need netti üles laadinud, ning tegin restardi, et äkki siis on ta kiirem vms. Ei ütleks küll, et midagi väga muutunud oleks 😀

    Meeldib

    1. Mulle tavaliselt pigem tundub, e otsib neid siis kauem, kui juba liikuma hakkan. 😀 Kui tal see “hoog” peal on, siis ei aita muidugi midagi, vahet pole, kas seisad või liigud. Distantsi mõõtmisega muidu pole probleemi olnud, kui trajektoorid on väga täpsed olnud.

      Meeldib

  2. Mul on Garminiga täpselt sama väljalülitamise teema olnud mõned korrad. Jätsin ta rahule ning järgmisel päeval oli pilt ees. Olen netist lugenud, et see kordub ka teistel – seega mingi Garmini jama, kahjuks 😦

    Meeldib

  3. Ma vaatan, et sul on ikka meeletult tihe graafik. Kuidas sa jaksad :)?

    Ma ootan oma Suunto kella. Mul on sellesse usk olemas, olen ka varem ühe väga vana mudeliga ca 3 kuud trenni teinud. Nüüd aga ostan kõige uuema Ambiti ( päris suur investeering aga ekstaole). Arvustused on head, ootan põnevusega. 🙂

    Meeldib

    1. Füüsilist väsimust praegu küll ei tunne. Olen piisavalt intensiivset ja väheintensiivset trenni või puhkust varieerinud. Vaimne väsimus igasuguste tööde tõttu kipub ikka peale, aga trennis just puhkan sellest. Natuke ajaplaneerimist (või palju) ja nii jõuabki. 🙂

      Meeldib

  4. Mul oli ja on Garmin 410, siis sel alles oli sama jama, et logost edasi ei läinud, ning ei aidanud ka korduv restart. Jätsin kella rahule ja järgmine päev tuli üllatuseks pilt ette. Nüüd on 2 nädalat toiminud. Aga see pideva ANT+ jamade vastu aitas, et ei lase enam enne arvutisse laadimist terve nädala trenne kella. Vaid laen iga päeva trennid kohe arvutisse ja kohe vanad kustutan kellast. Siis on vähem andmeid üles laadida ning jamasid vähem. GPS on siiani toiminud täpselt ning vigadeta. Leidmine on ka siiani alati alla 3 minuti olnud.
    Nüüd ostsin Garmin 620, mis on senini hea mulje jätnud…..GPS on veel täpsem, ning leidmine on võtnud aega alla 30 sekundi. Lisaks laadimine arvutisse käib läbi USB juhtme, millega on nädala trennid läinud kirja alla 10sekundi. Lisaks see jooksudünaamika osa mis mind väga huvitas….sammutihedus, sammukõrgus, pinnakontakti aeg, sammupikkus.

    Meeldib

  5. See postitus tekitas mus mitmeid mõtteid:
    1. Nädala sees postituste kirjutamine on hea mõte! Aitab ka välja elada ja kui mõelda, et enamik su trennidest on siiski toredad, siis ka olla tänulik (practice gratitude)

    2. Olen su postitusi lugedes tajunud, et teed talvel pigem sisetrenne. Võib-olla on sul väga head põhjused, aga korra katsetaksin su peal mõtet ka talvel õues joosta.

    Mina alustasin jooksmist paar aastat tagasi just sügisel ja järjest edasi joostes (ja omades selliseid Nike’i tosse, mis natuke vähem libedamad) jätkasin ka talvel pea iga ilmaga. Eks pidin libedas jooksmisega ära harjuma (keskmine tempo madalam), aga talvel joosta on ülilahe! Kevadel oli vorm ka väga hea, sest talvetrennid nii arendavad.

    Seega– kas oled mõelnud talvel õues jooksmisele?

    Meeldib

    1. Olen talvel õues jooksnud küll, eelmisel aastal jooksin igal nädalal korra õues. 🙂 Eks nüüd jääb see ka umbes nii, sest esmaspäevased ja kolmapäevased jooksutrennid on mul koos jõuosaga ja treeneriga (Jooks Jõud Venitus) ning mingil hetkel ei jaksa ma endaga spordiklubisse kaasa vedada kogu talvist jooksuvarustust (et joosta õues) ja siis veel siseriideid (et teha jõuosa). Aga nädalavahetuse jooks saab ikka õues olema, kui just tuisku vms pole. 🙂

      Meeldib

  6. Mulle meeldivad su laupäevased trennid 😀 Ise käisin pühapäevasel Reeboki koolitusel, kus 1h tegime Blasti ja 2h tegelesime tehnikaga ja intervalltreeningu ülesehitusega. Ma ei tea, kas asi on selles, et treenerid annavad alati endast 100% ja sul endal ei tule pähegi alla anda, või milleski muust, aga ma olin peale 1h Blasti täiesti laibastunud kapsas. Niiet respect nii mitme trenni ees. Kuulsin, et CrossFit pidi ka päris korralik pähkel olema, teised rääkisid.

    Aga Garmin on ka minul segi keeralnud (ForeRunner 210). Kõigepealt öeldi garantiis, et kõik on ok, kuigi pulss oli liiiiga madal (40-ga ma nüüd küll ei jookse). Hiljem, kui lisandusid gps-i mitteleidmine ja väga kehv aku, vahetati õnneks kell välja.

    Meeldib

    1. Mul on kell Ebay-st uuena ostetud, seega ma üldse ei tea, kas esindus võtaks ta garantiissee… Seerianumbri järgi äkki jah?

      Meeldib

      1. Mmm natuke kahtlustan, sest mul nad küsisid kas on siit ostetud ja kas on tšekk kaasas. Kuna tšekk on kadunud asjade hulgas, siis ütles, et saab ka seerianumbri järgi ära tuvastada, kas kell on siit ostetud.

        Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.