#100blogipäeva 87/100 – Food Friday 12.09.14

Food Friday postitustes jagan ma oma reedest menüüd. Tervislik või mitte: kirja saab pandud kõik.

Hommikusöök pärast trenni: kell 10.30

Lõunasöök: kell 15

  • 1 porgand
  • 2 oliiviõliga praetud muna
  • ketšup
  • riis köögiviljade (brokkoli, porgand, lillkapsas) ja kanafileega

Vahepala

  • 1 suur õun

Õhtusöök: kell 19

  • värske lillkapsas
  • 0,5 + 1 banaan (taignas ja lisandina)
  • 2 muna
  • 200 g kohupiima
  • paar tilka steviat
  • lusikaotsatäis küpsetuspulbrit
  • 3 spl riisijahu
  • oliiviõli praadimiseks

Tänase päevaga olen rahul, eriti arvestades seda, et paaril eelmisel päeval muutus toitumine natuke kaootiliseks ja sõin liiga palju ja liiga suurte vahedega. Food Friday aitas jälle ilusti järjele tagasi saada. 🙂 Homme aga veidi teistsugune, suurema süsivesikute osakaaluga päev: spordijook, peedimahl (et seda jubedat maitset peita, ostsin porgandimahla ka segamiseks), puder ja pasta. Kõik head pastaretseptid on mingisuguse koorekastmega, mis enne võistlust söömiseks jääb liiga raskeks ja rasvaseks. Eks ma homme üritan lahjema sulajuustu ja krevettidega midagi kokku miksida. 

Oeh, 39 tundi poolmaratoni stardini. Nüüd juba hakkab vaikselt põnev ka. 😉

12 kommentaari “#100blogipäeva 87/100 – Food Friday 12.09.14

  1. Njämm…väga hea menüü 🙂 Ma nii väga ootan juba pühapäeva. Arvesta sellega, et kui ma Sind näen, siis tulen kindlasti tere ütlema 😉 😛 😀

    Meeldib

  2. Ma olen juba 3päeva mingit pastat seentega endale näost sisse ajanud. Kui homme veel mulle keegi pastat pakub lähen vist kallale talle:) Õnneks hommik on pudrupäev. Ja siis väike 4km sörk Vanalinnas, kus järgmine hommik saab finišeerida ja tabloo näitamas aega 2:5……

    Meeldib

      1. Eks pean ennast just vaimselt valmis panema, sest pean olema valmis 3h suurt valu taluma. Täna warm up runil tundus see Suure Rannavärava tõusuke nii kerge. Aga tean mis ta on maratoni teisel ringil.

        Meeldib

  3. Olen eelnevalt blogist lugenud, et nimetad oma toitumist intuitiivseks, kuid vaatamata sellele, kirjutad pidevalt sellest, kuidas soovid saada tasakaalu valgud ja süsivesikud jne jne. Ma saan aru enne suuremat võistlust vms jälgida rohkem, aga üldiselt peaks ju intuitiivne toitumine tähendama seda, et sa sööd seda, mida tunned, et vajad, mitte et jälgid taldrikul süsivesikute/valkude/rasvade jne jaotust.

    Meeldib

    1. Kirjutan sellest, kuidas soovin tasakaalu saada valgud, süsivesikud jne? Mulle endale küll ei tundu, et ma sellest kirjutaks. Võimalik, et on selline mulje jäänud, aga tegelikult ma seda ei tee. Ma ei loe kaloreid ega vaata makrotoitainete suhteid. Ma söön selles mõttes intuitiivselt, et söön siis, kui kõht on tühi, ja lõpetan siis, kui nälg on rahuldatud ja kõht täis (mitte kurguauguni punnis täis) ning toitu, mis mulle maitseb. Ma täiesti intuitiivselt tahan, et mu taldrikul oleks nii valku, süsivesikuid kui ka rasva, näiteks kui köögivili paari eine juurest ära jääb mingil põhjusel, siis ma tahan seda süüa ja võtangi porgandit, lillkapsast, kui rasva jääb toidus väheks, annab keha sellest vastava isuga märku jne. Ma ei väldi ühtki toitu, söön seda, mida ma tahan. Ja kui tervislikud valikud tunduvad valgu-sv-rasva osakaalu tagaajamisena, siis pole see igal juhul teadlikult nii tehtud. Mulle päris ausalt kohe meeldibki tervislik toit! Vahel söön suhkrut, nisujahu ja muud taolist ka, aga igapäevaselt seda küll ei taha.
      Enne võistlusi on tõesti aeg, kus ma intuitsioonist kaldun kõrvale selle võrra, et ma pean suurendama süsivesikute osakaalu toidus, kuna need on põhiline energiaallikas kestvusalade harrastamisel. Nt päev enne võistlust tuleb süüa vähem kiudaineid, rasva ja valku ja selle võrra enam lihtsaid süsivesikuid: pastat, kiudainevaeseid teraviljatooteid, banaani jms. Kiudainerikas köögivili tuleb vähendada, hunnikutes liha pole soovitatav ja muu taoline loogika. Vot siis söön ma lähtuvalt eesmärgist joosta kiiresti ja pidada kaua võistlustempos vastu, laen lihased glükogeeni süsikate arvel täis ja paar päeva eiran intuitsiooni.
      Loodan, et tegi asjad selgemaks. 🙂

      Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.