Workout Week 9.–15.06.2014

Workout Week on igal pühapäeval ilmuv postitus, mis võtab kokku minu nädala treeningud. 

9.-15.06.2014

Esmaspäeval toimus minu selle semestri viimane Jooks Jõud Venitus. Pidime jooksma sisehallis, kuna täpselt trenni ajaks jõudis Tartusse korralik äikesevihm. Kavas olid intervallid ehk viimane intensiivne trenn enne Narva poolmaratoni. Kõigepealt soojendasime umbes 20 minutit, siis tegime jooksuharjutusi ning siis oli kavas 1000+2000+1000+400+400+200 meetrit, pikemate vahele 400 m aeglasemalt ning lühemate lõikude vahele 200 m. Kokku siis 5 km kiiret jooksu. Kiired lõigud pidime jooksma tempoga 5:30 min per km. Kui Maris mind sinna 5:30 gruppi sokutas, siis olin ma ikka päris ebakindel, kuna see grupp oli mõeldud neile, kelle poolmaratoni eesmärk on alla 2 tunni. Juhtus aga nii, et tegelikkuses jooksime siiski kiiremini, pakuks kiirete lõikude tempoks umbes 5:15 min per km, ning kogu trenn polnudki nii raske, nagu ma olin oodanud. Sain veidi enesekindlust võistluseks juurde.

Teisipäev oli puhkepäev. Tegelesin intensiivselt oma lõputöö kaitsekõnega ning käisin üht teise grupi kaitsmist kuulamas. 

Kolmapäeval oli mu bakalaureusetöö kaitsmine. See pidi olema mu elu parim päev, tuli välja aga halvim. 😦 Otsest tugevat kriitikat töö ei saanud, pigem arutleti eri võimaluste üle, kuidas mu töö tulevikus magistritööks arendada, retsensent hindas töö väga tugevaks ning ka juhendaja andis südantsoojendava arvamuse minu ja töö kohta. Aga hinne: B+. 😥 Viha, pettumus, segadus, pisarad… Elasin sellel päeval läbi kõik emotsioonid. Cum laude saamiseks peab lõputöö saama hinde A, muud tingimused olid mul täidetud (üldine keskmine hinne 4,6 või kõrgem). Apellatsioon sai esitatud, aga väga palju lootusi hellitada ei saa. Vähemalt saan esitada teaduskonnale oma arvamuse sellest asjast.

Hooaja viimane Pump läbi. Õnnetu Margit :(
Hooaja viimane Pump läbi. Õnnetu Margit 😦

Igal juhul, õhtul läksin trenni, pea laiali otsas. Esmalt jooksin ca pool tundi ning siis tegin tunnikese BodyPumpi. Mu viimane spordiklubi Pump sellel hooajal. Mõtted olid ikka täiesti mujal, keskendumisest polnud juttugi. Esialgne plaan oli teha trenn lihtsate raskustega, kuna pühapäeval ootas ees poolmaraton, aga selle asemel tegin pea kõik siiski täisraskusega, viha oli vaja endast välja saada! When life puts a ton of weight on your shoulders, do squats. Seda ma tegingi.

Neljapäeval oli minu viimane treeningpäev enne poolmaratoni. Olin päris väsinud, kuna pool ööd kirjutasin oma apellatsiooni, kuid trenni tuli siiski teha. Jooksin Toomemäel ja mujal Tartus ca 40 minutit, mõtlesin omi mõtteid ning aeg läks lausa lennates. Pärast tegin Anne kanali ääres jooksuharjutusi ja lahtijookse. Hiljem sörkisin veel koju. Kokku sai ilma harjutusteta jooksu umbes 7,7 km, keskmine tempo 6:25 min per km. Oli väga mõnus jooks, Tartu on võrratu! Pärastlõunal sõitsin oma suure kohvriga päriskoju Ida-Virumaale ära. 

Before I Die projekt jõudis Tartusse. Neljapäevase jooksu ajal kirjutasin oma soovi ka üles. Arva, millise neist? :)
Before I Die projekt jõudis Tartusse. Neljapäevase jooksu ajal kirjutasin oma soovi ka üles. Arva, millise neist? 🙂

Reede ja laupäev olid puhkepäevad, tegin pikemaid rullisessioone.

Pühapäeval oli poolmaraton. Kõik läks hästi ja nädal lõppes väga positiivse emotsiooniga. 

Üks väga eriline medal. 🙂

Kokku: 12,5 tundi 

9.-15.06.14
Pulsid ei ole õiged.
  • 5 tundi vahurullimist
  • 5,5 tundi jooksmist
  • 1 tund kõndimist
  • 1 tund BodyPumpi

Kogu nädal oli väga puhkuse- (3 päeva) ja jooksukeskne (44 kilomeetrit!). Üldkokkuvõttes võib selle nädala trennidega täitsa kenasti rahule jääda.

Energiajooksu poolmaratonist pikemalt juba järgmise nädala esimeses pooles. 

Nüüd aga vaja homme veidi puhata ja triatloni treeningplaan umbes-täpselt paika panna. Üks suur eesmärk sellel suvel ju veel alistada tarvis. 

2 kommentaari “Workout Week 9.–15.06.2014

  1. Ära selle lõputöö pärast väga meelt heida! Kui plaanid edasi õppima minna, siis paljudes kohtades on huvi keskmise hinde vastu suurem kui see, kas on cum laude või mitte. Ja keskmine hinne on sul ju sellegi poolest väga kõrge ja väga hea 🙂
    Kuigi tuleb tõdeda, et B+ on muidugi puhas mõnitamine. Sama hästi oleks võinud panna A- ja selle saanuks ilusasti A-ks ümardada. Saa sa siis neist õppejõududest aru.
    Ja väga tubli tulemus poolmaratonil! Enne sellele ei mõelnudki, aga nüüd on ikka kahju, et sel aastal ei osalenud 😦

    Meeldib

    1. See B+ oli tõesti nagu mõnitamine.
      Eks järgmisel aastal saad ikka Energiajooksule tulla. Järgmine võimalus juba Võidupüha maratonil poolikut joosta. 🙂

      Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.