Announcement / Teadeanne

(In English, for Estonian translation scroll down. / Eespool ingliskeelne tekst, eesti keeles lugemiseks keri veidi allapoole.)

Photo by M. Partei
Photo by M. Partei

My dear readers, I have the great pleasure to announce that from tomorrow, the 1st of June 2014, my blog will be written in Estonian.

 

There are many reasons for this change. The most important ones:

1. Most of my current readers are Estonian.

Site stats shows that the vast majority of clicks and views come from Estonia. The survey I put up showed that almost 90% of you would like to read this blog in Estonian instead of English. Plus, I have had many people write to me on social media, via e-mails etc that they would like to read my blog if it wasn’t in English.

2. I’m currently writing for everyone but actually not for anyone.

I write in English because a lot of people in the world understand English. But at the same time: I don’t have that many international readers. I had more when I was practicing LCHF since my LCHF community was from Sweden, USA and Canada. But now that they’ve left… Why am I still writing in English? To all of my internatinal readers: I’m terribly sorry you won’t be able to read my blog anymore. My InstaGram will still be mostly in English, so if you want, you can follow me there. We can still be friends. 🙂

3. I no longer have a niche.

I’ve studied marketing and I know a little bit about life. Trying to please everyone is not a good strategy. I’d rather have a niche. My niche used to be LCHF, now it will be Estonians.

4. Estonian is my mother tongue.

It will be easier to write in my mother language. I will no longer have to use any vocabularies to translate kohupiim, keefir or sült or explain stuff only Estonians understand. Fun! 😀

 

These are the main reasons. I hope everyone understands my decision. And if you don’t like it: let me know, I’d like to know how many old readers I will lose. But it’s decided and done. From now on, new posts will be in Estonian and the rest of the page is also translated. I will NOT be translating old posts and recipes, you can still reach and read these in English.

 


 

Mu kallid lugejad, mul on suur au teatada, et alates homsest, 1. juunist 2014. aastal, ilmuvad postitused siia blogisse EESTI KEELES.

 

Selle muudatuse taga on mitmed erinevad põhjused, kõige olulisemad on aga järgmised:

1. Enamik mu praegusest lugejaskonnast on eestlased.

Nii WordPressi statistika kui ka küsitlus, mille hiljuti siinsamas blogis läbi viisin, näitasid, et 75–90% mu lugejatest tahaksid seda blogi lugeda eesti keeles. See on väga suur enamus. Peale selle on mulle nii sotsiaalmeedia kui e-mailide vahendusel teada antud, et nii mõnedki inimesed tahaksid mu blogi lugeda, kuid keelebarjäär on takistus. Nüüd siis enam mitte. 🙂

2. Ma kirjutan kõigile, aga mitte kellelegi.

Inglise keeles kirjutamise põhjus seisnes suuresti selles, et väga suur osa maailma rahvastikust oskab inglise keelt. Samas pole mul just väga palju rahvusvahelisi lugejaid: ligikaudu 25% klikkidest minu blogile tuleb välismaalt, kuid ilmselgelt on osa neist välismaal elavad eestlased. Mu blogil oli palju välismaalastest lugejaid siis, kui alles blogimisega alustasin ja LCHF-i harrastasin. Enamik mu LCHF kogukonnast oli Rootsist, USA-st või Kanadast. Nüüd nii mõnedki neist mu blogi enam ei loe. Seega: miks jätkata inglise keeles? Mul on väga kahju, et kaotan oma rahvusvahelised lugejad, aga mingi otsus tuli langetada. Mu InstaGram saab jätkuvalt olema valdavalt ingliskeelne.

3. Mu blogil pole enam nišši.

Ma olen ülikoolis õppinud turundust ning tunnen veidi ka elu, seega ma tean, et püüe kõigile meele järele olla ei ole hea strateegia. Varem oli mu nišš LCHF, nüüd olete selleks teie, eestlased. 🙂

4. Eesti keel on mu emakeel.

Ma tunnen end üpris vabalt ka inglise keeles kirjutades ning armastan ka seda keelt väga, kuid eesti keel on siiski mu emakeel. Ei mingit sõnaraamatust kohupiimale, süldile ja keefirile tõlke otsimist, ei mingit pikemat seletamist, mis need üldse on, sest eestlased ju teavad seda. 😀 Peale kõige on eesti keel on ilus keel!

 

Need ongi peamised põhjused, miks ma sellise suure muudatuse ette võtsin. Jah, ma kaotan nüüd korraliku hulga lugejaid, kes eesti keelest ei mõika ei ööd ega mütsi, kuid loodetavasti lisandub ka hulgaliselt uusi lugejaid. Kui Sina oled üks neist, anna sellest teada kommentaarides! 🙂

Kõik vanad postitused jäävad ingliskeelseks, neid ma tõlkima ei hakka. Kõik muu (lehed, kategooriad, üldine kujundus, uued postitused jne) aga muutub või on juba muutunud eestikeelseks.

Loodan, et naudid mu blogi lugemist ka eesti keeles. 🙂

Categories Muu

7 kommentaari “Announcement / Teadeanne

  1. Mulle meeldis su blogi inglisekeelsena küll väga, aga olen kindel, et eesti keeles blogides saad palju lugejaid ja kaasaelajaid juurde. Oled seda väärt. Edu ja jaksu, Margit!!! 🙂

    Meeldib

Lisa kommentaar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.